Medjunarodni Centar za istrazivanje nasledja Nikole Tesle iz Beograda, obelezio je 158. Teslin rodjendan
 
Medjunarodni Centar za istrazivanje nasledja Nikole Tesle iz Beograda, obelezio je 158 Teslin rodjendan  10 07 2014 u hotelu Moskva u Beogradu.
 
U salu, koja  ima 200 mesta , doslo je oko 500 ljudi, da pomene ime najvaceg naucnika nase civilizacije Nikole Tesle.Nikola Tesla je ne samo naucnik  i ne samo genije, on je svemirsko istorijska pojava najveceg ranga. Tesla kao naucnik i pronalazac, kao licnost, postao  je genijalno otkrice, nista manje nego sto su njegovi pronalasci.

O Tesli su govorili osnivaci Centra Milka Kresoja, Spasoje Vlajic, Goran Marjanovic i oficijalni predstavnik Centra u Moskvi, Vitalij Pravdivcev, autor filmova o Tesli.O Tesli su govorili i S Stojiljkovic i A.Milinkovic , a hor  Abrasevic emocionalno otpevao pesmu      " Vostan Serbio" .

Za ovu priliku, pripremljena je izlozba srpskih i ruskih naucnika, sa  kopijama nekih Teslinih dostignuca,kao sto su Teslina zavojnica, Teslina spirala, toranj Wardenclyffe, elektricni automobil, Teslin brodic, vibrator. Izlozene su i skulpture Tesle D. Radenkovica, a studenti pokazali svoje slike na temu Tesla.
 
Poslasticari hotela Moskva su napravili  TESLA TORANJ TORTU, visoku 2 metra, odbrojavanjem svih prisutnih upaljene su svece sa brojem 158. Torta je pojedena do poslednjeg " srafa".

Milka Kresoja