Izlaganja predstavnika Centra NT na međunarodnom kongresu

 

Izlaganja predstavnika Centra NT na međunarodnom kongresu “Nikola Tesla - istorija budućnosti”, održanog  u Sava Centru u Beogradu, od 24. do 26 aprila 2015. Godine možete pogledati ovde:

             M.Kresoja, "Nikola Tesla kao ličnost, kao naučnik…”: 

             {youtube}v-GZyltZsq8{/youtube}

             S. Vlajić, "Preslikavanje čistih zakona brojeva u zakone fizičkog sveta": 

             {youtube}TDrgjkIY2zw{/youtube}

             G. Marjanović, "Ne-Hercijanski talasi Nikole Tesle": 

             {youtube}ItvrLovSXNI{/youtube}

"Kreativna Misao Četvrtkom" - mesto za otvorenu razmenu mišljenja i informacija, naučni razgovori, rasprave i diskusije sa Goranom Marjanovićem.

Svakog četvrtka od 18 do 20 sati

Mi čvrsto verujemo da Teslin doprinos napretku ove civilizacije nije završen njegovim pronalaskom jednog ”nevidljivog točkа”, napravljenog od “mаgnetnog poljа”, svetljenja bežične vakumske cevi i mnogih drugih efekata visokih frekvencija koji su zadivili svet. Naprotiv, verujemo Teslinim rečima: “Sadašnjost je vaša; ja radim za budućnost i ona pripada meni”, i smatramo da njegovo vreme zaista - tek dolazi.

I uopšte, nadamo se da je ova ”naša sadašnjost” zapravo ta ”Teslina budućnost”, – vreme brojnih novih otkrića i napretka naučne misli na putu ka Novoj nauci - čije će osnove zasigurno biti Tesline Tehnologije!

 

MOSKVI JE SINOC 5. 11. 2013. ODRZANA PREZENTACIJA ''RTANJ-SRPSKA PIRAMIDA"

Iz Moskve pise: Milka Kresoja,osnivac Medjunarodnog Centra za istrazivanje nasledja Nikole Tesle u Beogradu

Iako je padala kisa i obicno ljudi vise vole da su kod kuce, sinoc - 5 11 2013 ,u prepunoj sali Muzeja "Istocnih naroda" u Moskvi, prosla je prezentacija pod naslovom “RTANJ-SRPSKA PIRAMIDA” ili RTANJ-MESTO SILE NA PLANETI.

Treba imati u vidu da je ruska publika veoma obrazovana,da sve procitaju pre nego sto dodju na neka predavanja ili prezentaciju i utoliko je bio i povisen  njihov interes na temu Rtnja.

Govoreci veoma opsirno o korenu reci RTANJ- Pravdivcev je na kraju izveo svoj zakljucak da rec Rtanj oznacava-

"MESTO JAVLJANJA B O Z A N S K O G  PORETKA".

Na kraju prezentacije,prihvacena je inicijativa da gospodin Pravdivcev organizuje  rusko-srpski naucni tim,koji bi proveo odvojena istrazivanja o  “neobicnim vratima istocne Srbije”-o planini Rtanj.

 

 

 

MEDJUNARODNI CENTAR ZA ISTRAZIVANJE NASLEDJA NIKOLE TESLE

 
teme predavanja u sredu 16.10.2013. godine bice:
 
NAJVISI DOMETI KVANTNE MEDICINE (teorija i praksa) - predavac je Dr Slavica Boskovic, direktor zdravstvene ustanove "Biokvant"
 
TESLA I KVANTNA MEDICINA (teorija i praksa) - predavac Spasoje Vlajic
 
 
Manifestacija "Tesla ponovo u Beogradu"
 
Poštovani,
 
podsećam Vas da "Međunarodni centar za istraživanje nasleđa Nikola Tesla", u čast godišnjice rođenja svetskog genija, naučnika prošlosti, budućnosti i sadašnjosti, Nikole Tesle, organizuje manifestaciju "Tesla ponovo u Beogradu, koja se održava u četvrtak, 10.07.2014.g. u Hotelu Moskva na Terazijama sa početkom u 18 časova. Na skupu će govoriti više naših eminentnih naučnika i poštovaoca Nikole Tesle i njegovog dela. Posebno interesantnim smatramo nastup gospodina Vitalija Pravdivceva, autora filma: "Nikola Tesla gospodar sveta" koji je za naše "Teslijance" pripremio ekskluzivnu prezentaciju ...
Tom prilikom, pored torte visine 2 metra, u obliku kule Vardenklif, koju ćemo, nadam se pojesti zajedno, u sali "Terazije" hotela Moskva i  "Makete "Tesline spirale", biće izloženi sledeći eksponati:

“Vardenklif toranj”, umanjeni model, visine 2 m, [sastavni deo ogromne Tesline “Svetske radio stanice” za prvi bežični prenos, namenjen za komercijalnu trans-atlantsku bežičnu telefoniju, radio-difuziju i bežični prenos električne energije. Sistem je izgrađen 1901-1905 godine, a toranj je uništen 1917. godine uz obrazloženje da bi mogao poslužiti kao orjentir nemačkim podmornicama …]
 
"Teslina vibraciona ploča", elektronska varijanta.[ Teslin elektromehanički oscilator, zemljotres u Njujorku, Mark Tven, ...]
 
“Teslin transformator”, 2 modela. Manji će biti u funkciji i posetioci će moći eksperimentisati sa njim, paliti neonske lampe ... [- je tip električnog kola sa rezonantnim transformatorom sa vazdušnim jezgrom kojeg je izumio Nikola Tesla oko 1891. godine. Karakterističan je po tome što zbog stojećeg talasa koji nastaje na sekundarnoj zavojnici proizvodi vrlo visok napon visoke frekvencije.]

"The magnifying transmitter” prototip [- “Uveličavajući predajnik”, unapređena verzija Teslinog višestruko-rezonantnog transformatora sa vazdušnim jezgrom i dodatnim kalemom koji omogućuje dostizanje ekstremno visokih napona.U svojoj autobiografiji , Tesla je izjavio: " ... Potpuno sam siguran da će se - od svih mojih izuma – Uveličavajući predajnik dokazati kao najvažniji i najdragoceniji pronalazak za buduće generacije."]

“Generator Teslinih skalarnih talasa” [- konstruisan po naročitim Teslinim principima kakve je primenjivao tokom svojih istraživanja u Kolorado Springsu i na neki  način, predstavlja umanjenu verziju Teslinog "Magnifying Transmitter"-a.]

Modeli automobila i brodića (u bazenu) - Ekskluzivno - bez baterija, upravljanje radio putem - demonstracija rada rezonantnog sistema prenosa električne energije -poklon Centru NT, Sveruskog institut za elektrifikaciju seoskih domaćinstava i gospodina Dmitrija Strebkova, akademik РАСХН (Ruska akademija poljoprivrednih nauka), profesor, doktor tehničkih nauka, direktor instituta.koji je sa svojim saradnicima razvio komercijalne verzije uređaja za jednožični rezonantni prenos energije više desetina kilowata na udaljenosti od više desetina kilometara koji imaju brojne prednosti u odnosu na komercijalne metode prenosa klasičnim dalekovodima ...

 
D O B R O D Š L I !!!
 

Idemo dalje !
Srdacan pozdrav,

Goran Marjanovic.

Međunarodni centar za istraživanje nasleđa Nikole Tesle

 
skulptura1

Sinoc kasno u hotelu Moskva, u organizaciji Medjunarodnog Centra za istrazivanje nasledja Nikole Tesle iz Beograda, zavrsena je tročasovna centralna proslava 158 godišnjice rođenja NIKOLE TESLE, najvećeg naučnika naše civilizacije.

Nezapamćeno je bilo  interesovanje gradjana Beograda i drugih mesta iz Srbije, koji su prisustvovali ovom skupu pod nazivom  NIKOLA TESLA PONOVO U BEOGRADU.

Skupu je prisustvovao visoki gost iz Moskve , Vitalij Pravdivčev, tv reziser filmova o Nikoli Tesli, predstavnik MC u Moskvi, koji je doneo poklone Centru ruskog Instituta za elektrifikaciju Ruske akademije nauka, modele napravljene po Teslinim principima, automobila i brodića  jednožičnog rezonantnog prenosa energije.

Bila je otvorena i izložba sa eksponatima Teslinih modela, uveličavajućeg predajnika,Teslinih spirala, Tesline zavojnice, specijalne zavojnice generatora Teslinih skalarnih talasa, kopija tornja Wardenclyffe i skulpture i slike poznatih autora.