Nezapamćen interes za Teslin rodjendan

Medjunarodni Centar za istrazivanje nasledja Nikole Tesle iz Beograda, obelezio je 158 Teslin rodjendan  10 07 2014 u hotelu Moskva u Beogradu. U salu, koja  ima 200 mesta, doslo je oko 500 ljudi, da se pomene ime najvaceg naucnika nase civilizacije Nikole Tesle.
 
slik1234

Velika torta od 2 metra i 158 wvećica za Teslin 158-i rodjendan napravljena kao kula Vanderklif

Nikola Tesla je ne samo naucnik  i ne samo genije, on je svemirsko istorijska pojava najveceg ranga. Tesla kao naucnik i pronalazac, kao licnost, postao  je genijalno otkrice, nista manje nego sto su njegovi pronalasci.

O Tesli su govorili osnivaci Centra Milka Kresoja, Spasoje Vlajic, Goran Marjanovic i oficijalni predstavnik Centra u Moskvi, Vitalij Pravdivcev, autor filmova o Tesli.

O Tesli su takodje govorili i S. Stojiljkovic i A. Milinkovic, a hor Abrasevic emocionalno je otpevao pesmu „Vostani Serbijo“.

Za ovu priliku, pripremljena je izlozba srpskih i ruskih naucnika, sa  kopijama nekih Teslinih dostignuca,kao sto su Teslina zavojnica, Teslina spirala, toranj Wardenclyffe, elektricni automobil, Teslin brodic, vibrator. Izlozene su i skulpture Tesle autora D. Radenkovica, a studenti pokazali svoje slike na temu Tesla.
 
Poslasticari hotela Moskva su napravili  TESLA TORANJ TORTU, visoku 2 metra, odbrojavanjem svih prisutnih upaljene su svece sa brojem 158. Torta je pojedena do poslednjeg „šrafa“.
 
Milka Kresoja
SRECNA NOVA 2014  GODINA I BOZICNI PRAZNICI !
  С НОВЫМ ГОДОМ 2014  И РОЖДЕСТВОМ !

MARRY CHRISTMAS AND HAPPY NEW YEAR  2014 !

      

       Medjunarodni Centar za istrazivanje nasledja Nikole Tesle

Beograd. R Srbija
Международный Центр Исследования наследия Николы Тесла
Белград, Р Сербия 
International Research Heritage Center Nikola Tesla
Belgrade, R Serbia
Bulevar Despota Stefana 37
381 11 414 0 585; +381 62 853 32 68
e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
 
 
 
 
Srećan Božić i Nova 2014. godina ! 

    Svedoci smo da se iz zamagljene prošlosti, protivurečne sadašnjosti i matriksa budućnosti, pomalja novo Ljudsko Biće sa idejom o novoj civilizaciji u kojoj su odbačene krute matrice, ali i koristoljubivi modeli ponašanja koji su upropastili našu planetu i naše društvo.
Nove tehnologije nam olakšavaju život – što je dobro - ali ujedno nas i uspavljuju, jer uljuljkani u blagodeti tehnike umanjuju potrebu za našim fizičkim i umnim aktivnostima i tako degradiramo svoj duh i telo.
    Na svu sreću, razvijaju se i nove tehnologije razvoja svesti, koje vode ka holističkoj viziji novog sveta, bez rata i nasilja, neimaštine i primitivnog takmičarstva, sveta oslobođenog bolesti, konflikata između pojedinaca, grupa i naroda. Delovanjem Božije Promisli, Svetlosnih bića kakvo je bio Nikola Tesla i sličnih - nivo svesnosti civilizacije ipak evidentno raste i sve se više nazire Nova stvarnost iskazana kroz pomak od shvatanja i tumačenja materije kao jedine realnosti ka prihvatanju svesti kao bitnog činioca opštih zbivanja.
    Jedan od onih za kojeg sa sigurnošću možemo reći da je metafora borbe pametnog čoveka i uspešnog pronalazača sa kultom novca, jedinog merila uspeha na zapadu, je Nikola Tesla. Ovaj nesumnjivi intuitivni genije radio je po dvadeset i više sati dnevno ali nikada zbog sebe i lične koristi, već isključivo za dobrobit celokupnog čovečanstva. No, savremenici ga nisu razumeli. Neki nisu mogli a neki nisu hteli, ili nisu smeli. Baš kao i danas.
    Dugačak je spisak imena naučnika i kompetentnih stručnjaka, koji su svojim istraživanjima potvrdili eksperimentalne rezultate Nikolaja Kozyreva koliko god oni bili nesaglasni sa važećim teorijama. Naravno, to je najblaža reč koju mogu upotrebiti jer – Kozyrev je, još pre nekoliko decenija,  eksperimentalno dokazao postojanje signala NE-ELEKTROMAGNETNE I NEGRAVITACIONE PRIRODE koji putuju “superluminalnim” brzinama. Postojanje impulsa koji se kroz strukturu prostor-vremena kreću brzinama koje višestruko premašuju brzinu svetlosti – nude čovečanstvu mogućnosti koje prevazilaze i najsmelije naučno-fantastične zamisli. Naravno, pored ogromnog značaja za dalji razvoj nauke, njen “Kopernikanski prevrat” i napredak “koracima od sedam milja”, istraživanja Nikolaja Kozyreva i njegovih sledbenika, imaju izuzetno veliki značaj za reafirmaciju Teslinog dela. Ne samo formalno nego sadržajno i suštinski jer u potpunosti potvrdjuju sve izvorne Tesline ideje, principe i zamisli zbog kojih je Tesla u stvari i “potisnut” iz nauke u kojoj jednostavno “nije bilo mesta” za “njegov” luminoferozni etar, Ne-Hercijanske, longitudinalno-skalarne talase, “wave train” koji propagira kroz Zemlju brzinom 1,5 puta većom od svetlosne ili čestice koje se kreću 60 puta brže od svetlosti, električne struje za koje Zemlja nema otpornosti ….

Ipak, "zaklela se Zemlja Raju da se sve tajne doznaju" ...
"Trenutne slike zvezda, Ne-elektromagnetni signali sa Sunca",   http://kpv.rs/?p=2972#more-2972
 

Dragi prijatelji,

Želim Vam mnogo zdravlja, sreće i uspeha u godini koja dolazi.
Neka magija ljubavi i radosti ispuni vaše dane i učini da ostvarite sve svoje snove.
Srećan Božić i Nova 2014. godina !

Idemo dalje !
Srdacan pozdrav,
Goran Marjanovic.

 

Osvanuo novi mural posvećen Nikoli Tesli u bulevaru koji nosi njegovo ime

Na zgradi u Bulevaru Nikole Tesle 50 juče je osvanuo novi mural posvećen našem najpoznatijem naučniku, Nikoli Tesli. Čitalac "Blica" Uroš Kalanović poslano nam je fotografiju murala koji sada ulepšava fasadu zgrade koja je bila ižvrljana već dve decenije.

Pored portreta našeg velikog naučnika, stoji i njegov citat:

- Ako budem imao sreće da ostvarim barem neke od svojih ideja, to će biti dobročinstvo za celo čovečenstvo, ako se te moje nade ispune, najslađa misao biće mi ta, da je to delo jednog Srbina.

Ne sumnjamo da je sada komšiluk na Novom Beogradu znatno lepši nakon oslikavanja ovog prelepog murala.

МНИЦ НИКОЛА ТЕСЛА БЕОГРАД-МОСКВА-НОВОСИБИРСК

БУЛЕВАР ДЕСПОТА СТЕФАНА 37, БЕОГРАД

ОБЈАВЉУЈЕ :

  1. ОКРУГЛИ СТОЛ 3 АПРИЛА У 16 Ч

Преглед савремених   (етерских ) технологија тананих поља

/посебни осврт на информисање воде /

СА УЧЕШЋЕМ РУСКИХ НАУЧНИКА:ТОЛМАЧОВ СЕРГЕЈА-АКАДЕМИКА РУСКЕ АКАДЕМИЈЕ ПРИРОДНИХ НАУКА И ГУБАРЕВ ЈЕВГЕНИЈА- ДОПИСНОГ ЧЛАНА РАЕН–ПРОФ ДР

Улаз слободан за све заинтересоване! 062 853 32 68

  1. РУСКИ ДОМ- 4 АПРИЛА У 18 Ч, УЛ КРАЉИЦЕ НАТАЛИЈЕ 33

„ РУСИЈА И НООСФЕРНА ЦИВИЛИЗАЦИЈА БУДУЋНОСТИ“

ПРЕДАВАЊА- ТОЛМАЧОВ СЕРГЕЈА-АКАДЕМИКА РУСКЕ АКАДЕМИЈЕ ПРИРОДНИХ НАУКА, „ ПОЉОПРИВРЕДА,КАО НАЈВАЖНИЈА ОБЛАСТ НООСФЕРНЕ БУДУЋЕ ЦИВИЛИЗАЦИЈЕ“ , ГУБАРЕВ ЈЕВГЕНИЈА ДОПИСНОГ ЧЛАНА РАЕН–ПРОФ ДР „ ТОРЗИОНА ПОЉА“ , ПРЕВОДИЛАЦ-МИЛКА КРЕСОЈА, УЧЕСТВУЈУ И ДИПЛ ИНЖ.СПАСОЈЕ ВЛАЈИЋ, ДИПЛ-ИНЖ ГОРАН МАРЈАНОВИЋ.

27 02 2018 u 18 h predavanje prof dr Svetozara Radisica "Odsjaj srpske apokalipse"